Voor Jaarbeurs heeft Enigma Research inmiddels meerdere onderzoeken uitgevoerd, van bezoekersonderzoeken voor onze evenementen tot marktonderzoeken voor onze ICT-vaktitel Computable. De samenwerking verloopt hierbij altijd erg goed. Enigma Research is flexibel en snel, geen vraag lijkt te gek of planning te krap. Daarnaast denken ze vol enthousiasme proactief mee met de klant en komen met nuttige suggesties. Ook zijn we altijd erg tevreden over het resultaat en de manier waarop de resultaten worden gepresenteerd.

Mandy Woltjes, Marketing Manager Jaarbeurs

De afgelopen twee jaar hebben wij de FOX Sports app door Enigma Research laten onderzoeken. We zijn zeer tevreden. De opmaak van de vragenlijst is erg respondent vriendelijk. Ze zijn flexibel en leveren de data op correcte wijze op.

Mark Julsing, senior market researcher FOX Sports

De gemeenteraad van Zuidhorn heeft in samenwerking met Enigma Research een peiling naar zondagopenstelling van winkels uitgevoerd. Alle ruim 7500 huishoudens in de gemeente Zuidhorn zijn per post aangeschreven met het verzoek een digitale enquête in te vullen. Het was ook mogelijk de enquête op papier in te vullen. Dit heeft geresulteerd in een respons van 32%. De uitslag van de peiling is zeer overzichtelijk en duidelijk weergegeven. De gemeenteraad heeft de uitslag van de peiling betrokken bij zijn standpuntbepaling over dit onderwerp. De samenwerking met Enigma Research verliep prima. Korte lijntjes, efficiënte afstemming, goed meedenken en adviseren, goede bereikbaarheid. Een bureau waar je prettig zaken mee kunt doen.

Jacqueline Slopsema-Terpstra, onderzoeker Gemeente Westerkwartier

Enigma Research heeft voor ons een tool ontwikkeld om vanuit een aantal onderzoeksvragen businessclubleden gericht aan elkaar te koppelen, wat gaat zorgen voor meer onderlinge B2B en de kracht van ons BCVG netwerk zal vergroten. Wij zijn meer dan tevreden over de service, de persoonlijke aandacht en de kennis van zowel Robert als Stefan. Ze zijn flexibel en kundig. Zodra gevraagd om aanpassingen te doen reageren ze direct en handelen ze adequaat. We zijn net gestart, dus er is nog weinig te zeggen over de meerwaarde van de tool, maar de basis is gelegd!

Twan Smits, accountmanager Vitesse

Korte lijnen en korte reactietijden, dat kenmerkt Enigma Research. Dat zijn ook de ingrediënten die RTV Noord verwacht van een partner als het gaat over onderzoek in een hectische wereld. Wat minstens zo belangrijk is, is de begeleiding en adviesrol die Enigma bij de verschillende projecten op zich neemt. Dat doen ze professioneel, hieruit blijkt hun jarenlange ervaring. Verschillende projecten hebben wij samen met Enigma afgerond. O.a. een uitgebreid onderzoek over het gebruik van onze app’s, maar ook een in-app onderzoek onder Groningers over de toekomst van De Groninger taal. Tussentijdse rapportage over de voortgang was duidelijk en eindrapport was volledig en duidelijk.

Frank Schouten, Sales & Marketing Manager RTV Noord

Voor de ontwikkeling van een toekomstvisie voor de UK, vonden we de input van onze lezers onmisbaar. Samen met Enigma Research konden we snel en effectief een onderzoek opzetten, waarvan de uitkomsten daadwerkelijk een rol hebben gespeeld in de uitwerking van onze plannen. Ik ben zeer te spreken over de deskundigheid en klantgerichtheid van Enigma en bovendien was het contact erg plezierig.

Lieuwe Krol, interimmanager Universiteitskrant

RTV Drenthe wil graag weten wat het publiek bezig houdt en wat ze vinden van de programma's en projecten van RTV Drenthe. Onze missie: ‘RTV Drenthe is, als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron, de spil in de Drentse samenleving’, willen we waar maken en toetsen. Dit doen we met de online onderzoeken van het Drenthe Panel. Enigma Research voert niet alleen het onderzoek uit, maar denkt actief mee in de aanloopfase. Wij hebben een onderwerp of idee en de uitvoering kunnen we helemaal een hen overlaten.

Bas Eefting, manager marketing en communicatie RTV Drenthe

Samen met Enigma Research hebben we gekeken naar een optimale enquêtelijst voor onze gasten. Ons doel was om nog meer in te kunnen spelen op de wensen van onze gast en adequaat te kunnen reageren op eventuele klachten. Met de Hotelmonitor krijgen we een goed beeld van de beleving van onze gasten in ons bedrijf en spelen we hier middels feedback op in. De Hotelmonitor geeft onze medewerkers tevens een goed- en realistisch beeld van onze prestaties ten opzichte van collega hotels.

Herman van der Poel, Hampshire Hotel - Zuid Drenthe

Dagblad van het Noorden heeft met behulp van het RegioNoordPanel dagmetingen uitgevoerd. Die leveren ons inzicht op in de leesdichtheid van artikelen en pagina's. In het verleden (tot 2007) gebeurde dat door dagelijks 100 lezers te bellen, nu gaat alles digitaal. Snel en efficiënt, maar bovenal voor de redactie zeer waardevol.

Evert van Dijk, hoofdredacteur Mediahuis Noord

Het University Hotel heeft deelgenomen aan de pilot van de Hotelmonitor. Dat leverde interessante informatie op. Mede door de flexibele en doortastende aanpak van Enigma Research is het een leuk onderzoek geworden met interessante mogelijkheden, ook voor de toekomst. Ik wens Enigma Research veel succes met de doorontwikkeling van de Hotelmonitor.

Albert Hultink, University Hotel Groningen

Wij hebben als Stichting Groninger Ondernemingsprijs met Enigma Research prima ervaringen. In 2012 heeft het bedrijf een aantal onderzoeken naar volle tevredenheid uitgevoerd. Vooral te waarderen zijn de deskundigheid, accuratesse en flexibiliteit. Wij kunnen het bedrijf met vertrouwen aanbevelen.

Gerard Kral, voorzitter GOP

De Hotelmonitor is een geweldige tool om onszelf continu te kunnen monitoren ten aanzien van onze gastvrijheid. Dit zowel voor de zakelijke- als de leisure markt. Dankzij de digitale enquête kunnen wij sneller reageren en schakelen om onze service en kwaliteit op het gewenste niveau te houden en waar mogelijk te verbeteren. Daarnaast is er vaker een extra contactmoment met onze gasten.

Dick Postma, Fletcher Familiehotel Paterswolde

Enigma Research is een zeer professioneel en jong bedrijf. De eigenaren zijn proactief, snel en flexibel. Enigma Research werkt op een klantvriendelijke manier. Wij waren zeer tevreden over de hele organisatie van de focus groep bijeenkomsten. En ook de rapportage achteraf was duidelijk en heeft ons zeker geholpen.

Marjan Nijboer, uitgever en bladmanager Noorderland

Enigma Research heeft voor ons de Content Groei Scan ontwikkeld. Deze scan is, in zeer goed overleg, professioneel tot stand gekomen. Met deskundige en enthousiaste inzet van Robert Oosterbaan. Voor mij een uitstekende tool. Het geeft een direct inzicht in de uitdagingen die de MKB ondernemer te trotseren heeft en is voor mij een leidraad voor de te voeren gesprekken.

Pieter de Blouw, eigenaar Consultancy Content

Enigma Research heeft een kwalitatief uitgebreid onderzoek gedaan voor de Groningen Open Coffee Club. Op snelle en praktische manier is snel inzicht verkregen van de achtergrond en wensen van alle deelnemers.

Peter Rozema, oprichter Groningen Open Coffee Club

Voor het muziekfestival Eemspop heeft Enigma Research een breed marktonderzoek uitgevoerd onder onze bezoekers maar ook onder de niet-bezoekers. Dit heeft ons als bestuur duidelijke inzichten gegeven. Op basis hiervan heeft de organisatie besluiten genomen waarvan we nu de vruchten plukken!

Douwe Woldring, voorzitter en initiator Eemspop

De Jonge Ondernemersprijs heeft gebruik gemaakt van Enigma Research bezoekersonderzoek. De JOP heeft meerdere doelgroepen, ieder met eigen belangen en wensen. Het onderzoek van Enigma Research geeft overzichtelijk weer wat elke doelgroep wenst en wat wel/niet is waargemaakt. Uitgebreid, duidelijk en overzichtelijk... zeker aan te raden!

Dorothea Piek, voorzitter JOP