Vrijdagnacht blijft de populairste TT Nacht

Ondanks dat de zaterdag nu ook een festivaldag is omdat de races voor het eerst op de zondag worden verreden.

Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Dagblad van het Noorden werd uitgevoerd door Enigma Research. Aan bijna 1200 noorderlingen werden vragen gesteld over het populaire motorevenement dat op zondag 26 juni wordt gehouden. Opvallend is dat vooral Drenten nog niet zo geïnteresseerd zijn in de zaterdagavond. Op de vraag welke avond ze de stad in gaan is de vrijdag het populairst (45 procent), gevolgd door de donderdag (31 procent). Op zaterdag geeft 19 procent van de Drenten aan de stad in te willen. In Groningen en Friesland zijn de verschillen tussen de avonden minder groot.

Het TT Festival duurt dit jaar voor het eerst vier dagen: van woensdag (22 juni) tot en met zaterdag (25 juni). Vorig jaar was de binnenstad van Assen met ruim 70.000 bezoekers vol op de vrijdagavond. De verwachting is dat het festival dit jaar nog drukker bezocht wordt omdat de TT naar de zondag verhuisde. Zo werden al meer tickets verkocht dan voorgaande jaren.

Het Noorden is trots op de TT. Maar liefst 91 procent van de respondenten vindt dat de TT Assen op de kaart zet en dat de stad trots mag zijn op het circuit. Het motorevenement is de laatste jaren het populairst bij 22- tot 44-jarigen. Van hen bezocht 22 procent de TT, tegenover 8 procent in de leeftijdscategorie van 45 tot 64 jaar. Het muziekprogramma van het TT Festival is het belangrijkste onderdeel, blijkt uit het onderzoek. Voor de respondenten die de afgelopen jaren het festival bezochten was voor 57 procent de muziek het meest aansprekend. Op plek twee staat de TT Nightride met 16 procent. Tijdens dit evenement rijden 600 motorrijders door de binnenstad. Het festival moet te allen tijde gratis blijven, geeft iets meer dan de helft van de noorderlingen aan. Dit jaar staan onder meer VanVelzen, Lil’Kleine, De Staat, Mooi Wark en Mick Wilson van 10CC op de elf verschillende podia. Ook is er een plein met motorstunts en -demonstraties. Een grote ster op het festival is voor een meerderheid niet zo belangrijk. En betalen voor sterren als Kensington en Anouk wil slechts 35 procent.

Bron: Dagblad van het Noorden
Gepubliceerd: 16-06-2016

Opinie

Enigma Research is uw onafhankelijke partner bij het uitvoeren van online opinieonderzoek. Opinieonderzoek is één van de bekendste vormen van marktonderzoek. De uitkomsten verschijnen vaak in de media. Journalisten gebruiken opinieonderzoeken voor het schrijven van unieke verhalen. Daarnaast wordt het ook ingezet door bedrijven ter ondersteuning van campagnes.

Lees meer
Online (burger)panels

Nederlanders geven steeds vaker, gevraagd of ongevraagd, via het internet hun mening over de dienstverlening van bedrijven en gemeenten. Mede door de opkomst van sociale media komt de macht vandaag de dag nog meer bij particulieren te liggen. Hier kunt u op inspelen. Door gebruik te maken van een online (burger)panel kunt u gericht meten wat er leeft en meningen in kaart brengen.

Lees meer
Tevredenheid

Tevreden klanten en medewerkers zorgen voor een maximaal rendement van uw onderneming. Met behulp van een op maat gemaakt onderzoeksinstrument (gebaseerd op uw organisatieproces), brengen wij niet alleen de tevredenheid, maar ook de aspecten die verbeterd kunnen worden in kaart. Wij maken hierbij onderscheid in verbeterpunten met hoge- en lagere prioriteit.

Lees meer
Mobiel / app onderzoek

Bijna iedereen heeft een smartphone en steeds meer zaken worden via de mobiel afgehandeld. Al onze onderzoeken zijn dan ook geoptimaliseerd voor de smartphone. Heeft uw organisatie een iPhone- of Android app en bent u benieuwd hoe deze door de gebruikers wordt beoordeeld? Enigma Research helpt u graag met het beschikbaar maken van een vragenlijst binnen de applicatie.

Lees meer
WSJG Burgerpeiling

Om inzicht te krijgen in de waardering van inwoners voor de gemeente kan een burgerpeiling worden uitgevoerd. Gevonden resultaten worden hierbij nog interessanter wanneer ze kunnen worden vergeleken met andere gemeenten. Dit is één van de redenen waarom het platform Waarstaatjegemeente.nl (WSJG) is opgericht door VNG Realisatie.

Lees meer
WSJG Ondernemerspeiling

Ondernemers zijn belangrijk voor gemeenten. Ze zorgen voor werkgelegenheid en bedrijvigheid, ondersteunen initiatieven en zorgen daarmee voor de leefbaarheid in een gemeente. Voor een gemeente is daarom kennis van de mening van de ondernemer van groot belang. De Ondernemerspeiling geeft een beeld van hoe de lokale ondernemers de gemeente ervaren.

Lees meer
Stemmen

Bij sommige (raads)besluiten is het belangrijk om alle inwoners te betrekken. Een volksraadpleging kan in sommige gemeenten plaatsvinden via een referendum, maar dit is niet in alle gemeenten mogelijk. Daarbij leent niet iedere stemming zich voor het organiseren van een officieel referendum. Een stemming organiseren samen met Enigma Research is dan een alternatief.

Lees meer
Maatwerk

Bepaalde projecten vereisen een manier van data verzamelen dat technisch een stap verder gaat dan het beschikbaar stellen van een online vragenlijst of formulier. Onze maatwerkoplossingen worden o.a. gebruikt door advocatenkantoren om clientgegevens te verzamelen voor het opstellen van massaclaims.

Lees meer